0

Oblíbené produkty:

0
  • Nemáte žiadne obľúbené produkty.

Porovnať
SK

CZ

s nami to chytíš...

MenuZavřít

Prosím se nebo si vytvořte bezplatnou registraci.

0

Váš košík

0,00 
Do dopravy zdarma zbýva 9999,- Kč
Menu

Úhor varený na modro

Ingrediencie:

  • Úhor 1,20 kg
  • Soľ
  • Voda ½ l
  • Zelenina 20 dkg
  • Cibuľa 5 dkg
  • Bazalka
  • Šalvia
  • Čierne korenie 8 zrniek
  • Nové korenie 8 zrniek
  • Ocot 1/15 l
  • Studený tekutý rybí rôsol ⅛ l
  • Hlávkový šalát
  • Citrón


Postup:

Úhora zabijeme a plutvy odstrihneme. Okolo hlavy zabitého úhora uviažeme motúz a úhora zavesíme na klinec. Potom drhneme úhora od hlavy smerom k chvostu hrubou soľou tak dlho, až zmodrá. Potom hlavičku odrežeme, žlč, ktorá leží za hlavičkou, opatrne vyberieme a úhora nakrájame na niekoľko kusov asi sedem až osem centimetrov dlhých, prútikom varešky z mních vytlačíme vnútornosti a vnútornú blanu z jednotlivých porcií odstránime. Porcie potom ešte vydrhneme soľou a dobre vymyjeme. Do kastróla nalejeme vodu, pridáme na rezančeky nakrájanú zeleninu a cibuľu, korenie, soľ a ocot a asi pol hodiny všetko povaríme. Potom k tomu pridáme pripraveného úhora a varíme do mäkka. Doba varenia je asi pätnásť až dvadsať minút. Úhora vychladnutého vo vývare vyberieme, potrieme studeným tekutým rybím rôsolom a postavíme do chladu. (Úhorí vývar môžeme použiť na prípravu rybieho rôsolu). Po stuhnutí rôsolu upravíme úhora na misu, ozdobíme hlávkovým šalátom a citrónom.

NewsletterNenechajte si ujsť výhodné akcie, zľavy a novinky.