Ingredience:
- Kapor 6 porcií
- Soľ
- Olej 60 ml
- Kapary 2 dkg
Marináda:
- Vínny ocot ½ l
- Rybí vývar alebo voda ⅜ l
- Cibuľa
- Citrónová kôra
- Čierne korenie 10 zrniek
- Nové korenie 6 zrniek
- Klinček 2 ks
- Bobkový list 2 ks
- Soľ
Postup:
Umyté porcie kapra zbaveného šupín osolíme a pečieme na rozpálenom oleji do ružova. Trvá to asi desať až dvanásť minút. Upečeného necháme odkvapkať na siete. Do hrnca dáme ocot, rybí vývar zhotovený z odkrojkov rýb alebo vodu, cibuľu, citrónovú kôru, korenie a soľ, dvadsať minút povaríme a necháme vychladnúť. Upečené, vychladené porcie kapra narovnáme do kameninovej nádoby, posypeme ich kaparmi, zalejeme pripravenou marinádou, zakryjeme a postavíme na dva dni do chladu. Pred podávaním upravíme marinovaného kapra do hlbšej misky a vkusne ozdobíme.